Fruens hvide gløgg

Hotel Randers deler opskriften på den populære klassiker: Fruens hvide gløgg. Den laves med hvidvin, rom og æblemost tilsat appelsin, citron og krydderier som anis, kanel og kardemomme.

Ingredienser til Fruens hvide gløgg, 1 liter:

  • 1 appelsin
  • 1/2 citron
  • 1/2 liter æblemost
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 stjerneanis
  • 3 kardemommekapsler, let knuste
  • 2 kanelstænger
  • 1/2 teske nelliker
  • 3 hele peberkorn
  • 1/2 flaske hvidvin
  • 1 dl. hvid rom
  • 2,5 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde

1. Skær appelsinen og citronen i tynde skiver, og kom dem i en tykbundet gryde med æblemost.

2. Tilføj alle krydderierne

3. Kog det hele i 15 min.

4. Tag herefter gryden af varmen og afkøl ekstrakten i min. 2 timer

5. Si ekstrakten fra, tilføj hvidvin, rom og sukker, varm det let op, hæld gløggen på flaske og sæt den på køl.

Vi serverer Fruens hvide gløgg i et hvidvinsglas med en spiseskefuld fyld, bestående af let ristede mandelsplitter, tranebær og abrikos.