Gløgg på Hotel Randers

Fruens hvide gløgg

Hotel Randers deler opskriften på den populære klassiker: Fruens hvide gløgg. Den laves med hvidvin, rom og æblemost tilsat appelsin, citron og krydderier som anis, kanel og kardemomme.

Ingredienser til Fruens hvide gløgg, 1 liter

  • 1 appelsin
  • ½ citron
  • ½ liter æblemost
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 stjerneanis
  • 3 kardemommekapsler, let knuste
  • 2 kanelstænger
  • ½ teske nelliker
  • 3 hele peberkorn
  • ½ flaske hvidvin
  • 1 dl hvid rom
  • 2½ spsk. rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Skær appelsinen og citronen i tynde skiver, og kom dem i en tykbundet gryde med æblemost.
  2. Tilføj alle krydderierne.
  3. Kog det hele i 15 minutter.
  4. Tag herefter gryden af varmen og afkøl ekstrakten i mindst 2 timer.
  5. Si ekstrakten fra, tilføj hvidvin, rom og sukker, varm det let op, hæld gløggen på flaske og sæt den på køl.

Vi serverer Fruens hvide gløgg i et hvidvinsglas med en spiseskefuld fyld, bestående af let ristede mandelsplitter, tranebær og abrikos.