
Fruens hvide gløgg
Hotel Randers deler opskriften på den populære klassiker: Fruens hvide gløgg. Den laves med hvidvin, rom og æblemost tilsat appelsin, citron og krydderier som anis, kanel og kardemomme.
Ingredienser til Fruens hvide gløgg, 1 liter:
- 1 appelsin
- 1/2 citron
- 1/2 liter æblemost
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 stjerneanis
- 3 kardemommekapsler, let knuste
- 2 kanelstænger
- 1/2 teske nelliker
- 3 hele peberkorn
- 1/2 flaske hvidvin
- 1 dl. hvid rom
- 2,5 spsk. rørsukker
Fremgangsmåde
1. Skær appelsinen og citronen i tynde skiver, og kom dem i en tykbundet gryde med æblemost.
2. Tilføj alle krydderierne
3. Kog det hele i 15 min.
4. Tag herefter gryden af varmen og afkøl ekstrakten i min. 2 timer
5. Si ekstrakten fra, tilføj hvidvin, rom og sukker, varm det let op, hæld gløggen på flaske og sæt den på køl.
Vi serverer Fruens hvide gløgg i et hvidvinsglas med en spiseskefuld fyld, bestående af let ristede mandelsplitter, tranebær og abrikos.